Information/ Villkor

Välkommen till oss.

Tvätt och färger:
Vi rekommenderar att du handtvättar våra garn med ulltvättmedel och låter det plantorka. Vissa färger kan torrfälla lite. Om du ska sticka ett stort stycke tipsar vi om att använda dig av 2 nystan samtidigt och varva dem. Metoden Helical knitting är väldigt bra till det.

Bilder:
Vi tar alla våra bilder med stor omsorg för att bilderna ska reflektera de verkliga färgerna. Men en viss skillnad mellan skärm och verklighet kan finnas beroende på olika inställningar.

Frakt och leverans:
Vi försöker skicka beställningar samma dag som de kommer in och då brukar du ha det inom 4 arbetsdagar. Beställningar som görs på helger skickas nästkommande vardag.

Ett paket kostar upp till 1 kg 49kr i porto. Beställningar över 2000kr skickar vi gratis.

Vi skickar bara med Postnords Skicka Direkt som är lätt spårbar. Du får då en avisering på din mail eller i mobilen. OBS! Kontrollera noga att du har fyllt i rätt, annars ligger paketet och väntar på posten utan att du kan hämta ut det. Om detta sker är du själv ansvarig för tillkommande kostnader för att få det utskickat igen.

Ångerrätt och returer:
Vi hoppas att du är nöjd med ditt köp hos oss och känner dig trygg. Skulle det mot förmodan inte vara så, ta då alltid kontakt med oss så löser vi det säkert. Vid reklamation - betalar vi returfrakten men har du ångrat dig så är det du som står för frakten.
Vid både retur och ånger så ska produkten fortfarande vara i originalskick och packat ordentligt innan du skickar det efter överenskommelse med oss. Ångerrätten är på 14 dagar.

Knutar och vikt:
Ändarna i handstickningsgarn knyts ihop för hand och där kommer man tyvärr inte ifrån knutar. Det ska inte förekomma många knutar per kilo garn som spinns. Har detta ändå uppstått och vi inte har märkt det under färgningsprocessen ta då kontakt med oss, så ska vi se om vi kan lösa det.

Viktskillnader på upp till 10-15% kan förekomma. Detta beror på luftfuktigheten. Ju lägre luftfuktighet, desto lägre vikt. Vintertid brukar garn väga mindre då luften är torr. Sommartid kan nystanen väga mer då luften är fuktig. Det är längden som gäller som står på nystanen.

Djur och Natur:
De flesta av våra garn är gjorde av ull. Vissa har en viss % polyamide eller liknande för att ge garnen mer hållbarhet som t.ex garn till strumpor.

Vi försöker vara respektfulla både mot djur och natur med våra resurser och energi förbrukning: vi undviker engångsprodukter där vi kan, försöker spara på energi och vatten. Vi använder regnvatten när vi kan och torkar garn ute i den fria luften. Vår tvättmedel är svanenmärkt och godkänd av astma och allergiförbundet.

Naturligtvis är alla våra garn mulesingfria.

Kontakt:
Undrar ni något är ni välkomna att mejla oss: mooike.by.bella@gmail.com eller genom formuläret här.

GDPR: Vi är måna om er integritet och delar aldrig era uppgifter till en 3:e part.
Nyhetsbrevet: skickas som mest 2x gånger per månad.- Det går att själv genom en länk att avsluta när som helst.

Företagsinformation:
Ägare: Barbara Ingvarsson och Carita Helin
Adress: Vråkstigen 6, 144 44 Rönninge, Sweden F-skatt (VAT) SE19780926514801
Telefon 073 5439050 från 17:00-20:00 måndag - fredag (vänligen respektera dessa tider)